tisdag 20 januari 2009

Roast på Berns!


Sveriges humorelit sliter kända artister i stycken på ett kärleksfullt och skitroligt sätt.

I USA har komiker ägnat sig åt att rosta varandra sedan slutet av 1800-talet. Det var på The Friars Club i New York som man började att hylla sina mest prominenta medlemmar genom skämta om dem på det allra grövsta och roligaste man kunde komma på under en flott middag.

Det blev som en tävling, de som kunde komma på de vassaste och fyndigaste påhoppen blev kvällens stjärnor. Det räknades också som väldigt fint att våga ställa upp och bli rostad. Man visar att man kan skratta åt sig själv och den utsatte har också ett litet fönster på slutet där han kan ge igen. Och ingen sitter heller säker. Befinner man sig på scenen eller i publiken så får man räkna med att att bli angripen.

På den senaste tiden har framförallt Comedy Central visat moderna Roastar där stjärnor som Flavor Flav, Pamela Andersson, Hugh Heffner och Chevy Chase blivit utsatta av påhopp från amerikas komikerelit.

I våras gjordes den första svenska roasten när Henrik Schyffert blev ordentligt tilltufsad av Jonas Gardell, Fredrik Lindström, Johan Glans, Kristian Luuk och många till på Intimans teater i Stockholm.

Det blev så jävla roligt att nu har vi bestämt att göra tv av det.

Inspelning 3,4,8 och 9:e mars på Berns i Stockholm. Biljetter finns på TICNET.

2 kommentarer:

David Batra sa...

JAAA!

Micke Valier sa...

Ja, det var bra igår!

Och Erik gjorde ett kanonjobb.
Det måste ju vara härligt att bli gratisroastad av alla.
Du ser inte ut som en ponny.