onsdag 2 december 2009

Brunsås i tvåan.


Brommamamma, Thelma & Louise och SVT gör just nu en tv-serie som heter Landet Brunsås där Lotta Lundgren, Erik Haag och Henrik Schyffert tar upp svensk matkultur.

Varför äter vi svenskar som vi gör? Varför landar varmkorven och pulvermoset på tallriken samtidigt som vi ägnar mer tid åt kokböcker och matlagningsprogram än någonsin?

Serien, som har premiär i januari 2010, letar svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet.

- Vad är det för vits med att äta mat med ett näringsvärde någonstans mittemellan kanelbulle och en bit kartong, frågar sigKarin af Klintberg, seriens prisbelönta producent med produktioner som Värsta språket och Världens modernaste land på meritlistan.

Aldrig förr har den äkta råvaran, den genuina matlagningen och den hemlagade maten värderats högre än nu. Ändå är det ingen som har tid att faktiskt laga maten. En motsägelse med tanke på att den västerländska människan aldrig har haft mer fritid än nu. Hur hamnade vi egentligen här?

Landet brunsås har premiär i SVT2 i januari 2010.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hultsfredsmamman gillar "Landet Brunsås" väldigt mycket. Allt är så snyggt!

Bajsugglan sa...

Jag gillar också programmet!
Häromdagen var det just det som fick mig att bli på glatt humör trots att jag hade magsjuka!
/Bajsugglan

martinsson sa...

Brunsås i tvåan.

Ja, det var ju en rubrik som heter duga. Lägga om kosten måhända?

Anonym sa...

Jag visste att jag hade rätt i min analys om Kanal5 och Henrik Schyffert: Inte ett inlägg på flera månader på Brommamamma - det är uppenbart vad Schyffert hållit på med.

http://svenerland.wordpress.com/2010/09/28/kanal5-ett-opium-for-folket/